Blog, Life coaching

Waarom mrs. Perfect me een gevangene liet zijn..

perfect

In het begin gaf het me een veilig gevoel. Mezelf zo perfect mogelijk presenteren. In alles perfect willen zijn; of het nou over mijn uiterlijk gaat, mezelf als vriendin, dochter of student. Vooral geen fouten maken. Geen kreukels vertonen. Het idee alleen al dat mensen door mijn masker heen zouden prikken en zien wie ik écht ben; bloody hell.. dat zorgde voor behoorlijk wat angst. En nog steeds kan ik het soms moeilijk vinden de échte Laila te laten zien; al gaat het de laatste tijd veel beter.

Perfect in mijn gevangenis

In mijn beleving vonden mensen me pas leuk als ik mrs. Perfect was. Ik had het idee dat er dan niets op mij aan te merken viel en ik een glansrijke toekomst tegemoet ging. Maar ik bleek hier een hardnekkige denkfout te maken..
Als ik terugdenk, besef ik me dat ik vaak het gevoel heb gehad aan de zijlijn van mijn leven te staan, opgesloten in mijn schitterende gouden gevangenis.

Heus, ik wil nu niet beweren dat ik alleen maar opgesloten heb gezeten, maar een abonnement op bajes dat had ik wel. Ik piekerde me suf over van alles en nog wat en ben uitdagingen, nieuwe kansen en leuke dingen vaak uit de weg gegaan omdat ik mezelf nóg niet goed genoeg vond. Beren op de weg zien; niet een paar, maar honderden. Ook als het gaat over mezelf uitspreken in deze blog of op video; je wilt niet weten hoelang ik dit voor me uit heb weten te schuiven. Smoesjes voor mezelf verzonnen om nog maar niet te beginnen. Nee… want: “ik moet eerst meer inspiratie voelen” en “nog meer aan mezelf werken, dan pas zou ik goed genoeg zijn”. Met als doel mezelf te beschermen voor “De Grote Afgang” Want àf, dat zou ik gaan. Daar was ik van overtuigd, immers, in mijn hoofd had ik de verschillende rampscenarios al meerder keren afgespeeld.

Visie

En waarom heb ik er nu dan toch voor gekozen om deze sprong te wagen? Omdat ik diep van binnen weet dat ik iets te geven heb. Niet alleen die stralende lach die jullie van mij kennen, maar ook een visie op hoe je liever voor jezelf kunt zijn. Hoe het leven vóór je kan gaan werken in plaats van tegen je. Hoe je, je blijer kunt voelen en de dromen die je hebt om kunt zetten in doelen. Vanuit deze visie en de wens om jongvolwassen te begeleiden bij hun eigen levensvragen, is mijn coachingspraktijk opgebloeid. Mocht je geïnteresseerd zijn en mijn website willen bekijken: klik hier.

Als ik stilsta bij mijn perfectionisme kom ik tot de conclusie dat de eerste stappen naar een vrijer leven officieel zijn gezet. Ik duik er VOL in! No way back! Het moment is dan ook daar om mijn gouden onderkomen te verlaten en het abonnement definitief op te zeggen. Hello Freedom!

Liefs,
Laila

Wat je misschien ook leuk vindt

Laat een reactie hier achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.