Blog, Life coaching

Het zuurstofmasker en waarom dít jouw leven leuker maakt

Zuurstofmasker

Voordat ik je ga uitleggen hoe je de metafoor van het zuurstofmasker kunt gebruiken voor je eigen leven, wil ik je eerst even meenemen naar het vliegtuig. Ik neem aan dat je wel eens in een vliegtuig hebt gezeten en dat er, vlak voordat je ging opstijgen, een parmantige stewardess met een royale glimlach in het gangpad stond om de veiligheidsinstructies aan je te demonstreren.

Tegen je gevoel in

Op het moment dat ze aankomt bij het zuurstofmasker en aan je laat zien dat je dit altijd eerst ZELF moet opzetten, voordat je ook maar iemand anders helpt, denk je even bedenkelijk na: “Waarom zou ik eerst zèlf dat masker moeten opzetten? Stel dat ik kinderen heb, dan red ik hen toch eerst? Een kind kan toch veel minder lang z’n adem inhouden dan een volwassene?”

Geef toe; deze gedachte is vast wel eens bij je opgekomen, right?

Jij op de eerste plaats

Er schuilt een waardevolle boodschap in deze metafoor: voordat je een ander kunt helpen, moet je eerst jezelf helpen. En specifiek: als het gaat over jouw geluk, en ja ik weet het, het klinkt misschien cliché, maar hij is wel waar: dan kun je pas echt gelukkig zijn als je dit tot jouw hoogste prioriteit maakt. Jij op nummer 1. En vervolgens kun je dan iets moois bijdragen aan de levens van anderen. Maar je kunt niet die leuke partner, vriend of ouder zijn als je jouw eigen behoeftes en geluksgevoel achterstelt. Dan ben je JUIST egoïstisch bezig, want je bent dan een schim van diegene die je KUNT zijn voor de ander.

Simple as that. En toch voelt het een tikkie ongemakkelijk, nietwaar?

Wat wil JIJ?

Ik kan me voorstellen dat je zoiets hebt van; “ja, ja, het zal allemaal wel. Ik ga gewoon lekker door met m’n leven zoals ik dat ken en gewend ben. Het gaat al die tijd al prima, dus waarom zou ik iets willen veranderen?”

Is dat echt het geval? Is deze overtuiging niet precies diegene die je al die tijd afremt om écht te kiezen voor jezelf? Is die ‘prima’ wel echt prima? Of wordt dit snel ingeruild voor een stressgevoel en veel twijfel aan jezelf bij het minste of geringste?

Dit is iets wat je gaat helpen

Ik heb een coachingsprogramma voor je ontwikkeld waarbij je al na een aantal sessies beter in je vel komt te zitten. Je leert:

• Een nieuwe aanpak om met stressvolle situaties in je leven om te gaan
• Inzicht krijgen in obstakels die je in de weg zitten om je dromen en doelen te realiseren
• Een bruikbare techniek hoe je kunt luisteren naar je onderbuikgevoel/intuïtie
• Erachter komen waar je blij van wordt; waar liggen jouw passies en verlangens

Het voordeel van de coaching die ik geef, is dat je nieuwe technieken leert om meer rust te gaan ervaren in je hoofd. Op deze manier komt er meer ruimte vrij voor de dingen die écht belangrijk zijn voor je. En je zult gaan merken dat je steeds beter leert omgaan met stressvolle gebeurtenissen in je leven. Ik laat je zien hoe je prioriteiten kunt stellen en hoe je, jezelf kunt motiveren om je doelen te bereiken.

Het enige wat je hoeft te doen is me een mailtje te sturen door hier te klikken of stuur een persoonlijk berichtje via Facebook. Wanneer jij echt wilt gaan voor jezelf en die verantwoordelijkheid wilt pakken, ben ik heel blij om je te helpen! Laat het me weten en dan maken we een afspraak.

Liefs,
Laila 

Wat je misschien ook leuk vindt

Laat een reactie hier achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.