Blog, Life coaching

De zelfvertrouwen spier en hoe je deze traint

Zelfvertrouwen

Is er iets dat je heel graag wilt?

Zo graag dat je eigenlijk niet weet waar je moet beginnen?

Je hebt er veel aan gedacht, over gedroomd en het gevisualiseerd. Maar tegelijkertijd besef je dan dat ‘het’ er nog niet is. En je voelt nog iets anders.. Iets dat je eigenlijk maar moeilijk kunt toegeven.

Je kunt het niet.

Althans, dat dénk je.

Je weet niet waar je moet beginnen en je twijfelt aan jezelf.

Je kijkt naar anderen die ‘het’ al wel bereikt hebben en denkt: wat een geluk heeft die persoon gehad.

Je stopt je verlangen dan maar weg, en denkt: ooit ga ik die stap zetten. Maar nu nog niet. Ik moet eerst nog (…. vul zelf in).

Tadááá, daar heb je weer zo’n fijne beperkende gedachte. Ik wil je uitdagen deze gedachte voor nu even los te laten. Want het is niets meer dan een gedachte; het is niet wie je bent en al helemaal niet de waarheid.

Zullen we iets proberen? Een experiment?

Neem jouw ultieme doel voor ogen. Wat is het? Hoe voelt het om dat bereikt te hebben?

Het is best een groot doel, right? Beetje een ver-van-bed-droom nog? Logisch. Want in je hoofd heb jij je ultieme doel voor ogen.

Maar probeer nu eens een klein subdoel/stapje te verzinnen dat je een stuk dichterbij dat ultieme doel brengt?

(Bijv.: een open sollicitatie sturen naar dat leuke bedrijf, jezelf opgeven voor die ene cursus, het inplannen van een koffiedate met die inspirerende man/vrouw uit de branche waar jij zou willen werken, het kijken van een youtube-tutorial over jouw onderwerp etc.)

Wat jou helpt

Valt het je op dat zo’n kleine stap helemaal niet zo moeilijk te zetten is? Realiseer je dat jouw ultieme doel bestaat uit allemaal, misschien wel 100-en, kleine subdoelen. En met deze kleinere subdoelen werken, geeft je motivatie, want je kunt ze makkelijk behalen. En de progressie die je daardoor maakt, laat je zelfvertrouwen groeien. Je begint in te zien & te ervaren dat je meer kan dan je denkt!

Jouw uitdaging

• Doe vandaag iets dat je spannend vindt

Het mag je best een beetje uitdagen; graag zelfs. En laat het iets zijn wat je dichterbij die droom brengt. Maak het niet te groot voor jezelf, verzin een kleine stap waar je misschien nu nog tegenop ziet, maar waarvan je weet dat het je dichterbij je doel zal brengen.

• Let eens op hoe je, je daarna voelt. Dat smaakt naar meer, toch?!

Zelfvertrouwen is als een spier die je kunt trainen. Je krijgt er méér van door het te DOEN. Jezelf uit te dagen. Te zien dat het werkt. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt en hoe sneller het groeit.

Go for it!

Liefs,
Laila

P.s. Lijkt het je wel wat om door mij gecoacht te worden? Je ontvangt nu de eerste coaching sessie gratis! Klik hier om jezelf aan te melden.

Wat je misschien ook leuk vindt

Laat een reactie hier achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.