Blog, Life coaching

Wat jij wilde geloven over jezelf en hoe dat jou in de weg staat

aandacht

Ik vind je dapper. Dapper dat je deze blog leest, ook al staat de titel je wellicht tegen, en dapper omdat jij bereid bent om op een andere manier naar jezelf te kijken. Daar is moed voor nodig en een open mind. Niet alle mensen kunnen dat. Maar jij wel.

Laten we eens iets proberen. Kun je met je aandacht teruggaan naar een moment in je verleden, waarschijnlijk was het in je kindertijd, waarop je besloot dat jij jezelf niet kon zijn? Dat jij niet goed genoeg was zoals je was?

Er gebeurde iets heftigs bij je thuis, je ouders waren boos op je en gaven je kritiek, of misschien werd je wel gepest op school en dat zorgde ervoor dat jij het idee kreeg dat je iemand anders moest zijn dan je was om geaccepteerd te worden. Om de liefde van je ouders te krijgen of de waardering van je klasgenoten. Je hunkerde ernaar, want het was niet iets vanzelfsprekends. Je had het gevoel het te moeten verdienen door je op een bepaalde manier te gedragen. Bepaalde delen van jezelf te laten zien, en andere delen vooral te verstoppen. Want jouw schaduwkant, het deel van jezelf dat is afgewezen en weggedrukt, zou hen afschrikken. Dat was de onbewuste overtuiging die je had.

Zo goed en zo kwaad als het ging, manoeuvreerde jij je door het leven, soms leek het je voor de wind te gaan. Je boekte succes op je werk, was het baasje in je vriendengroep en mensen lachten om je grappen. Je begon bijna te geloven dat je alles onder controle had. Tot je last begon te krijgen van kwaaltjes. Een opgejaagd gevoel, piekergedachtes, gevoelens van onzekerheid.. misschien zelfs angst. En je werd moe. Moe van de wereld. Moe van jezelf. Waarom voelde je, je niet gelukkig? Je had toch álles? Dat mooie huis, die leuke relatie en veel geld op de bankrekening. Waarom kon je hier dan niet maximaal van genieten?

De Brul

Iets in jou brult. Brult om aandacht, brult om liefde. Wil graag gezien en erkend worden. Alleen, waar je eerst dacht dat jouw omgeving (je partner, werk, vrienden) je wel zou ‘vullen’, kom je er de laatste tijd steeds meer achter dat jij brult om jouw aandacht, brult om jouw liefde. Hoe meer je dat negeert, hoe harder het zal brullen. En vervolgens, als je het blijft ontkennen, zal het zich uiten in lichamelijke ongemakken; als een signaal van: ‘geef mij nu aandacht!’

Ik weet dat het lastig voor je is om in contact te komen met dat hongerige, afgewezen deel binnen in je. Maar wees niet bang voor jouw leeuw. Er is namelijk niks mis met je. Voed haar met fijne gedachtes, leer naar haar te luisteren en op haar te vertrouwen. En dan zal je zien dat zij je maatje wordt.
Maar als je dan tóch besluit om haar te verwaarlozen, haar af te keuren en haar gevangen te zetten, dan zal ze het je laten weten ook. En nee, dan blijft het niet bij een brul…

Liefs,

Laila

Lijkt het je wel wat om door mij gecoacht te worden en ben je benieuwd wat anderen over mij zeggen? Je leest het hier.

Wat je misschien ook leuk vindt

Laat een reactie hier achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.