Blog, Life coaching, Lifestyle

Lief zijn voor jezelf; waarom dit van levensbelang is

lief

Lief zijn voor jezelf.. wat is dat?!

Als ik stilsta bij de zin: “ lief voor mezelf zijn”, dan betekent dit voor mij; minder streng en veroordelend over mezelf denken en bovenal méér doen waar ik in het moment blij van word. En vind ik dit makkelijk? Dat ligt heel erg aan mijn vibe; als ik lekker in mijn vel zit dan gaat het als vanzelf en maak ik keuzes- en denk ik dingen waar ik vaak nóg blijer van word. Toekomstdromen, ook de meest onrealistische, lijken in één klap heel dichtbij en gelijktijdig voel ik dankbaarheid voor waar ik in mijn leven sta en wie/wat ik om me heen heb verzameld.

Op het moment dat ik me ergens druk over maak (=verspilde energie) en in piekergedachten verzeild raak, beïnvloedt dat mijn algehele humeur en maak ik soms keuzes die -om het maar even zo te zeggen- behoorlijk belabberd zijn.

Of ik je nu een voorbeeld wil geven?

Het kostte me bijna mijn leven

Een tijd geleden reed ik in mijn rode Ford Ka. Het had geregend dus het was nat op de weg. Ik had haast; ik moest (of nee beter gezegd: ik moest dat van mezelf) op tijd bij de verjaardag van mijn schoonfamilie zijn en ik was al aan de late kant. Daardoor was ik gefrustreerd. Dacht dat ik nu geen goede indruk zou maken en blabla. Onzin natuurlijk, maar op dat moment voelde het heel realistisch.

Ik naderde een stoplicht om rechtsaf te slaan. Het licht sprong naar oranje en zou een micro seconde later rood kleuren. En daar maakte ik hem. De belabberde keuze: ik MOET dit stoplicht halen, want anders vinden ‘ze’ me niet meer lief. Ik gaf nog wat gas bij en rukte aan mijn stuur. Op dat moment verloor ik de controle over de auto. Kwam in een slip terecht en de auto tolde over de weg. Ik cirkelde om mijn eigen as. Het leek een eeuwigheid te duren, maar ik kwam uiteindelijk stil te staan. Naast een lantaarnpaal. Notabene in de berm met mijn neus in de goede rijrichting.

Omdat er geen verkeer achter me reed, had ik -wonder boven wonder- niks geraakt. Bevend stapte ik uit. Doordat ik zo in mijn hoofd had gezeten, had ik een verkeerde inschattingsfout gemaakt en had ik met mijn leven gespeeld. Ik wilde zo graag lief gevonden worden door mijn schoonfamilie; dat ik hierdoor niet lief voor mezelf was geweest! Deze gebeurtenis maakte veel impact.

Soms betekent lief zijn voor jezelf; later komen op een afspraak. Een ander niet willen pleasen. Voor jezelf kiezen. Naar je intuïtie luisteren die het beste met je voorheeft in plaats van naar het kwetterende stemmetje in je hoofd die het vaak beter denkt te weten. Ik weet het; soms is het lastig dit onderscheid te maken, maar ik weet écht diep van binnen wat het beste voor mij is. En dat weet jij ook. Je kunt bewust kiezen om jouw intuïtieve gevoel, wat niet vanuit angst/beperking denkt maar vanuit liefde, toe te laten. Niet te blokkeren. En vervolgens zal het je verrassen welk effect dit heeft op jouw leven en geluksgevoel!

Ik ben benieuwd of jij hier ook zo over denkt.

Wat kun jij vandaag doen om lief te zijn voor jezelf? Welke keuzes ga je maken?

Wil je graag wat liever voor jezelf zijn, maar vind je dit nog lastig? Ik kan je helpen! Klik hier om te zien hoe ik dat doe.

Liefs,

Laila

 

Wat je misschien ook leuk vindt

Laat een reactie hier achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.